font-family: 'Gloria Hallelujah', cursive; Lindfors' girls Balkan Style: Toisenlainen tapa kokata

tiistai 20. tammikuuta 2015

Toisenlainen tapa kokata

Alkaneen vuoden ensimmäinen kotitalouden tehtävä oli kiinnostava. Ideana oli suunnitella tietyistä raaka-aineista ateria. Kyseessä oli juuri päinvastainen tehtävä kuin yleensä, normaalisti kun kauppalista kirjoitetaan nimenomaan oman suunnitelman perusteella. Tällä kertaa toimimme kuitenkin seuraavalla tavalla: äiti laittoi eteeni muutamia valittuja raaka-aineita, joista minun piti tehdä ateria. Käytössä olivat myös perusraaka-aineet kuten mausteet, hiutaleet yms.

















Kuvassa siis on Sirene-juustoa (muistuttaa Fetaa), paprikoita, suolapähkinöitä, smetanaa ja kanaa. Päätin näistä raaka-aineista valmistaa yksinkertaisen uuniruoan. Tässä resepti:

Aineet:

500 grammaa broilerin filesuikaleita
5 paprikaa
50 grammaa suolapähkinöitä
Feta-juustoa
1 prk smetanaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
pippuria
chilijauhetta
riisiä

Valmistus:

Valmistusohje on hyvin yksinkertainen. Pilko paprikat ja sipuli sekä valkosipuli.Laita broilerinpalat laakeaan uunivuokaan. Lado päälle sipuli, valkosipuli, paprikat, suolapähkinät juusto ja smetana. Sekoita maitotuotteita vähän vihannesten joukkoon. Paista n. 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa riisin kanssa.














Tältä ruoka näytti uunista tullessaan.
Ateria onnistui niin minun kuin muunkin perheen mielestä hyvin. Suolapähkinöiden ja suolaisen juuston takia siihen ei tarvitse lisätä ollenkaan suolaa. Muutenkin, suolapähkinät toivat vähän uudenlaista makua muuten tuttuun ruokaan.
Tehtävä oli opettava, koska juuri näinhän se monesti menee. Usein käy niin, että ei ole aikaa/mahdollisuutta lähteä kaupaan, vaan ateria pitää valmistaa niistä raaka-aineista joita jääkaapista löytyy.


Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti